Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац
DZ Voždovac
Фестивал дојења
понедељак, 15 април 2019 12:38

Упркос бројним научним студијама које су доказале благотворни утицај мајчиног млека на имунитет, здравље и емоционалну стабилност деце, само 13 % жена доји бебе дуже од шестог месеца. Како би се ова поражавајућа статистика променила, „Дечји сајт“ је до сада организовао четири фестивала и 28 радионица за подршку дојењу кроз које је прошло више од 2.200 будућих мајки. Све оне научиле су како да доје своје бебе и како да се изборе са потенцијалним проблемима, па смо за четвртак 18. април, од 11 до 17 часова заказали Пети Авент фестивал дојења у СПЦ "Шумице" (Устаничка 125).

Учешће узима и ДЗ "Вождовац", Др Тања Белић, специјалиста дечје и превентивне стоматологије из ДЗ "Вождовац", научиће вас како се у трудноћи правилно негују зуби и како учестало повраћање утиче на зубну глеђ. Откриће вам да ли је локална анестезија опасна у трудноћи, смеју ли труднице да снимају зубе, а уз то ће вас упознати са правилима оралне хигијене код беба које сисају. Служба за поливалентну патронажу мериће крвни притисак и БМИ, пружиће неопходне савете везане за рани психофизички раст и развој. Подела промотивног материјала и процедура обиласка новорођених беба су области о којима можете да разговарате са вишим сестрама Службе за поливалентну поатронажу ДЗ "Вождовац".

 
Превентивни прегледи у локалној заједници
понедељак, 15 април 2019 10:59

У суботу, 13.04.2019. године, у Здравственој амбуланти "Кумодраж III", ул. Стара бр. 1, одржана је акција превентивних прегледа у оквиру које су биле пружене следеће услуге корисницима: контрола крвног притиска, гликемије, ЕКГ, преглед интернисте, БМИ, подела промотивног материјала, савети везани за унапређење здравља и превенцију болести.

Иницијатива је покренута од стране грађана Кумодража и председника МЗ Кумодраж.

 

И овог пута ДЗ "Вождовац" подиже свест грађана о значају превенције, као најбоље мере за очување здравља. Грађанима је омогућено да разговарају са специјалистима интерне медицине о мерама заштите здравља, да се консултују о здравстевним тегобама и могућим терапијама.

 

 
Радионице Саветовалишта за младе
среда, 10 април 2019 00:00
Дана 11. априла 2019. године од 8:00 часова, у великој сали Саветовалишта за младе Дома здравља "Вождовац", Огранак "Шумице", ул. Устаничка 125б, одржаће се радионица на тему:

"СЕКСУАЛНО И РЕПРОДУКТИВНО ЗДРАВЉЕ"

Предавачи су:

  • ПЕДИЈАТРИЈСКИ ТИМ: др Бранисалава Ковач, мс Дивна Плавшић
  • ГИНЕКОЛОШКИ ТИМ: др Богдан Шошкић, гин. ак. сестра Гордана Милосављевић
Учесници су ученици II разреда средњих школа са територије општине Вождовац.
 
 


Страна 4 од 42