Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац
DZ Voždovac
Март 2024. - Месец борбе против рака: "Знањем до смањења ризика"
уторак, 27 фебруар 2024 07:34

Национални месец борбе против рака, чије је обележаванје по усталјеној традицији има за циљ наглашавање превенције малигних болести, доноси и додатну димензију кроз коју се на свеиобухватан начин подиже свест о важности систематског приступа у борби против рака.
У организацији Службе за поливалентну патронажу  током марта месеца  2024. године од 7:30 до 10:00 часова, у "Кутку здравља" (ул. Устаничка 16, у холу код лабораторије) и у истом термину у ,,Кутку здравља 2“ (ул.Б.Ослобођења 86а, амб Јајинци) и  кроз рад у породицама биће пружени  следеће услуге/садржаји:

•    Саветовање  о  примени интервенција у животном стилу: престанак пушења, ограничавање конзумирања алкохола, избегавање сувишног излагања сунцу, задржавање просечне тежине,  конзумирањем здраве хране, вежбање, као и заштитом од инфекција које се могу развити у рак.
•    Указивање на  значај личног  учешћа појединца у борби против рака
•    Подизање свести грађана о значају превентивних прегледа,  раног откривања болести  чији се исход може побољшати адекватним лечењем, негом и рехабилитацијом уз одговарајуће  збрињавање.
•    Подела  промотивног  материјала  везаног  за унапређење здравља и превенцију оболевањаСАЧУВАЈТЕ ЗДРАВЉЕ, ЗАКАЖИТЕ  ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕД
БУДИТЕ ОДГОВОРНИ!

 

Опширније...
 
МЕЂУНАРОДНИ ДАН РЕТКИХ БОЛЕСТИ – 29.02.2024.Авалски торањ у бојама ретких болести:"ПОДЕЛИ СВОЈЕ БОЈЕ"
четвртак, 22 фебруар 2024 10:06

Међународни дан ретких болести обележава се на иницијативу Европске организације за ретке болести, у циљу ширења свести јавности о проблемима и изазовима са којима се суочавају особе које живе са неком од ретких болести и о могућностима да уз потребну подршку живе садржајним животом достојним сваког човека.
Процењује се да приближно 350 милиона људи у свету има дијагнозу ретке болести, док у Србији има око 450.000 оболелих, при чему су највише погођена деца, чак 75 %, од чега пету годину живота не доживи њих 30 %, а 12 %  њих не доживи петнаесту годину живота.

 У организацији Службе за поливалентну патронажу и Службе за здравствену заштиту одраслог становништва  29. фебруара 2024. године од 7:30 до 10:00 часова

у Кутку здравља 1 (ул.Устаничка 16,  хол код лабораторије) ,

Кутку здравља 2 (Амбуланта Јајинци, Булевар ЈНА 86а) и

уобичајено кроз рад у породицама биће пружене следеће услуге/садржаји :

•    Саветовање  о  животном стиловима правилна исхрана, свакодневна физичка активност,  одржавање нормалне телесне тежине,  избегавање сувишног излагања сунцу, заштита од инфекција које се могу развити у рак, , смањење имуног одговора, штетност удисања дуванског дима и злоупотреба алкохола и психоактивних супстанци.
•    Подизање свести родитеља  о важности раног откривања  и дијагностиковања  ретких болести
•    Подела  промотивног  материјала  везаног  за унапређење здравља и превенцију оболевања

Опширније...
 
Међународни дан деце оболеле од рака - 15. фебруар 2023.
четвртак, 08 фебруар 2024 12:23

Подизање свести о малигним болестима у дечјем узрасту, важан је задатак који се обавља здружено са циљем пружања подршке напорима за обезбеђивање адекватне дијагностике, лечења и неопходне помоћи родитељима и породицама. Међународни дан деце оболеле од рака (15. фебруар) установљен је 2002. године ради уједињавања активности и слања јасне поруке у контексту претходно побројаних циљева. Утемељивач обележавања овог датума била је Међународна кофедерација Удружења родитеља деце оболеле од рака, док је део Календара јавног здравља у Републици Србији постао 2013. године.
      
У организацији Службе за поливалентну патронажу и Службе за здравствену заштиту деце 14. фебруара 2024. године од 7:30 до 10:00 часова, у Кутку здравља 1 (ул.Устаничка 16,  хол код лабораторије) и Кутку здравља 2 (Амбуланта Јајинци, Булевар ЈНА 86а) и  уобичајено кроз рад у породицама биће пружене следеће услуге/садржаји :

•    Саветовање  о  животном стилу деце и младих:  правилна исхрана, свакодневна физичка активност,  одржавање нормалне телесне тежине,  избегавање сувишног излагања сунцу, заштита од инфекција које се могу развити у рак, , смањење имуног одговора, штетност удисања дуванског дима и злоупотреба алкохола и психоактивних супстанци.

•    Подизање свести родитеља  о важности раног откривања  и дијагностиковања  малигних болести које доприноси успешној контроли ових болести.

•    Подела  промотивног  материјала  везаног  за унапређење здравља и превенцију оболевања

 


 

Опширније...
 


Страна 9 од 37