Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац
DZ Voždovac
Хуманост на делу
уторак, 02 октобар 2018 13:34

Дом здравља "Вождовац", у коме раде стручни и пожртвовани лекари и медицинско особље, посебно је ових дана поносан на др Весну Димитријевић Митровски, доктора медицине са 23 године дугим стажом, која је у суботу, уз помоћ своје екипе на дежурству, успела да спаси живот суграђанину, тешко повређеном моторном тестером, иако је и сама доживела озбиљну повреду приликом указивања помоћи.

Др Димитријевић Митровски желимо брз и успешан опоравак, а нашим суграђанима желимо да поручимо да у Дому здравља "Вождовац" раде људи којима је стало до вас и који дају све од себе да вам помогну.

Опширније...
 
ИЗВЕШТАЈ СА АКЦИЈЕ
петак, 28 септембар 2018 10:01

"ОБЕЋАВАМ ДА... ЗА МОЈЕ СРЦЕ, ЗА ТВОЈЕ СРЦЕ, ЗА СВА НАША СРЦА"

У организацији Службе за поливалентну патронажу Дома здравља "Вождовац", у четвртак 27.09.2018. године реализована је акција поводом Светског дана срца.

"Кутак здравља", МЗ Митрово брдо, МЗ Милунка Савић, МЗ Шумице и Удружење пензионера Рипањ посетило је преко 250 грађана који су имали прилику да чују и усвоје савете везане за унапређење здравља и превенцију болести, провере нивo шећера у крви, крвни притисак и пулс, БМИ.    

 
Светски дан срца – 29. септембар 2018. године
уторак, 25 септембар 2018 11:42

"ОБЕЋАВАМ ДА... за моје срце, за твоје срце, за сва наша срца"

Кардиоваскуларне болести су водећи узрок смрти и инвалидитета у свету. Да би се то променило, људи широм света треба да обећају да ће утицати на четири главна фактора ризика (употреба дувана, неправилна исхрана, физичка неактивност и штетна употреба алкохола).

Мале промене у животном стилу могу утицати на здравље нашег срца. Престанак пушења, правилна исхрана, 30 минута физичке активности дневно може да помогне у превенцији болести срца и крвних судова.

Ове године Светски дан срца обележава се под слоганом "ОБЕЋАВАМ ДА... за моје срце, за твоје срце, за сва наша срца".

Придружите се!

Светски дан срца ДЗ "Вождовац" обележава 27.09.2018. године кроз активности које имају за циљ да се истакне важност глобалног покрета у превенцији болести срца и крвних судова.

  • "Кутак здравља", улаз за лабараторијску дијагностику, Дом здравља "Вождовац", ул. Устаничка 16, од 730 до 930 часова
  • МЗ Митрово брдо, ул. Запањска 86, од 830 до 930 часова
  • МЗ Милунка Савић, ул. Ванђела Томе 5, од 9 до 10 часова
  • МЗ Шумице, ул. Устаничка 125, од 8 до 9 часова
  • Удружење пензионера Рипањ, ул. Пут за Трешњу 1, од 9 до 10 часова

АКТИВНОСТИ: Савети везани за унапређенје здравља, превенцију болести, контрола нивоа шећера у крви, котрола крвног притиска и пулса, БМИ и процена фактора ризика за настанак ХНО.

Опширније...
 


Страна 9 од 61