Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац
DZ Voždovac
Настављамо са акцијама бесплатних превентивних прегледа
уторак, 04 септембар 2018 06:27

Хронична незаразна обољења - тихе убице

У организацији Дома здравља "Вождовац", Службе за поливалентну патронажу и компаније Ascensia Diabetes Care, у четвртак 06.09.2018. године од 830 до 1030 часова, "Кутак здравља" - централни објекат, ул. Устаничка 16, биће спроведена бесплатна контрола нивоа шећера у крви, крвног притиска, BMI, процена фактора ризика за настанак хроничних незаразних обољења.

У оквиру ове акције, сви заинтересовани грађани моћи ће да провере своју гликемију и добију тумачење вредности, као и савете и инструкције у вези превенције шећерне болести и даљег поступања у случају повећане вредности.

Припрема пацијената за мерење шећера у крви:

  • Храна доводи до повећања концентрације глукозе у крви, тако да пре доласка не смете доручковати, пити млеко, чај, кафу и сокове, нити узимати алкохол.
  • Предходног дана узимати оброке без угљених хидрата и последњи оброк је до 20 часова.
 
СРЕЋАН ПОЧЕТАК ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ !
уторак, 28 август 2018 10:20

Припремите дете за полазак у школу

Година у којој дете започиње школовање  сматра се периодом интензивног развоја и то емеоционалног, социјалног, интелектуалног и моторичког. У предшколском периоду деца савладавају нове вештине, нека се по први пут одвајају од родитеља на седам дана у склопу наставе у природи. Већина деце до поласка у школу савлада вештину читања и писања.

Опширније...
 
Отпочели радови у Служби за физикалну медицину и рехабилитацију
уторак, 31 јул 2018 11:25

 

Од понедељка 13.08.2018. године Служба за физикалну медицину и рехабилитацију радиће скраћено због грађевинских радова.

Молимо пацијенте за стрпљење и разумевање.

 


Служба ће радити радним данима од 7 до 15 часова у централном објекту дома здравља у Устаничкој 16 (улаз од стране суда).

Прегледи специјалисте физикалне медицине и рехабилитације обављаће се у ординацији 46 на II спрату, док ће се физикална терапија обављати у приземљу у соби 14.

 


Страна 8 од 59