Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац
DZ Voždovac
XXVII Недеља здравља уста и зуба
понедељак, 15 мај 2017 11:18

Под слоганом "Омехни се здраво" и ове године стоматолошка служба ДЗ "Вождовац" придружује се обележавању XXVII Недеље здравља уста и зуба у периоду од 15. до 21. маја 2017. године. Акцију обележавања на нивоу целе Србије спроводи Институт за Јавно здравље "Др Милан Јовановић Батут" и Стоматолошки факултет Универзитета у Београду, као и заводи за јавно здравље у циљу промовисања значаја оралне хигијене и исхране.

Стоматолошки тимови који раде са децом школског и предшколског узраста интензивирају рад у спровођењу превентивних мера, организује се конкурс за најбоље ликовне и литерарне радове, а најбољи међу њима биће награђени захвалницама и пакетићима на приредби која ће бити одржана 18.05.2017. године у 1230 часова у великој сали ГО Вождовац.

 
Сачувајмо репродуктивно здравље младих
четвртак, 11 мај 2017 14:00
У четвртак 18. маја 2017. године у 8 часова, у великој сали Саветовалишта за младе Дома здравља "Вождовац", Огранак "Шумице", ул. Устаничка 125 б, одржаће се семинар на тему:

"САЧУВАЈМО РЕПРОДУКТИВНО ЗДРАВЉЕ МЛАДИХ"

Семинар се одржава у форми интерактивних креативних радионица и на прихватљив начин обрађује различите теме из ове области:

  1. раст, развој, пубертет, адолесценција;
  2. типови невербалне комуникације;
  3. ризично понашање и асертивно одупирање притиску;
  4. љубав и заљубљеност, "беба - бити или не", ...

Учесници су ученици II разреда средњих школа са територије општине Вождовац (VIII Београдска гимназија, TOЦ, XII Београдска гимназија, II Економска школа, Школа за негу лепоте, Геолошка школа), који се бирају методом случајног избора, а уз помоћ психолога школе.

Семинар ће водити едуковани ПЕДИЈАТРИЈСКИ ТИМ лекар - медицинска сестра:

  • Др Ратко Гаровић
  • МС Наташа Којчин
По завршетку семинара, учесници добијају сертификате о завршеној едукацији.
 
Међународни дан сестринства, 12. маj 2017. године
четвртак, 11 мај 2017 11:38
Дан посвећен медицинским сестрама и техничарима у целом свету, обележава се у знак сећања на Флоренс Најтингејл (Florence Nightingale), Енглескиње која је отворила прву школу за болничарке, и половином XIX века иницирала улазак професионално образованих жена у здравствену негу болесника. Професионалност, добра организованост, посвећеност, знање, емпатија, спремност да се искуство преноси на млађе колеге, али и свест о одговорности коју носе брига и старање за људски живот основни су захтеви овог занимања. Медицинске сестре спремне су да своју професију подигну на виши ниво, да пацијенте подстакну на активно учење, мотивацију и вештину очувања здравља током читавог њиховог живота.
 
Користимо ову прилику да честитамо запосленима и свим члановима синдиката данашњи дан који медицинске сестре и техничари проводе радно, на својим радним местима, уз своје пацијенте. 
 
Менаџмент ДЗ "Вождовац" са Синдикатом медицинских сестара и техничара ДЗ "Bождовац"
 


Страна 8 од 40