Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац
DZ Voždovac
"ДАНИ ОПШТЕ МЕДИЦИНЕ"
уторак, 26 март 2024 07:26

Секција Опште медицине СЛД-а, традиционално је организивала "Дане опште медицине". Овога пута то је било на Тари, од 22.03.2024 до 24.03.2024.године У хотелу "Оморика".
Едукација се реализовала у виду 4 теста са по 50 питања. Пре теста су одржане уводне презентације.

 

Организатор скупа је била Прим.др Драгана Трифуновић-Балановић спец. Опште медицине, запослена у Дому здравља "Вождовац".

Међу предавачима значајан удео је имао и Прим.др Горан Читлучанин, спец. Опште медицине Дома здравља ,,Вождовац" са темом:
,,Дислипидемије и кардиоваскулатни ризик из угла изабраног лекара опште медицине". Захваљујући менаџменту Дома здравља "Вождовац",на челу са директорком спец. др Невенком Величковић омогућено је присуство још осам лекара.


,,Задовољство је бити део овог сјајног колектива,радних ,вредних, посвећених,одговорних лекара. Хвала свима,поносна сам управо на то што јесте ", речи су директорке ,спец.др Невенке Величковић.
 
"Кад порастем бићу"
четвртак, 21 март 2024 14:35

Mалишани из вртића „Бисери“ ПУ „Чика Јова Змај“ посетили су дечије одељење стоматолошке службе Дома здравља Вождовац у оквиру пројекта „Кад порастем бићу“, у ком  васпитачи упознају децу са новим професијама; а након редовних стоматолошких прегледа у вртићу, малишани су изразили жељу да кад порасту - постану стоматолози.

 У стоматолошкој ординацији деца су се упознала са позивом стоматолога, изгледом стоматолошке ординације, опремом и средствима за рад у овој професији.  Деца су са пажњом слушала савете стоматолога како правилно треба прати зубе и колико је важно неговати оралну хигијену од малих ногу, те су  ослобођена страха радо седала на стоматолошку столицу и радознало постављала питања.
Задовољни малишани добили су пасте за зубе, а стоматолошком тиму остала је успомена на дружење са будућим колегама - пано „ Болестан и здрав зуб“ који је заузео своје место на зиду ординације.

 
Национални дан борбе против рака дојке 20.03.2024 . године
понедељак, 18 март 2024 07:37

Рак дојке представља  водећи узрок обољевања и умирања од малихних болести у женској популацији. Међу значајним датумима Календара јавног здравља је и 20. март - Национални Дан борбе против рака дојке, чијим се обележавањем подстиче већа пажња јавности на распострањеност ове малигне болести и на значај унапређења информисаности жена о важности превентивних прегледа и њеном раном откривању.

Циљ обележавања овог датума је да се подигне свест опште јавности, о значају превенције, раног откривања и правовременог започињања  лечења особа оболелих од карцинома дојке.
У организацији Службе за поливалентну патронажу  током марта месеца  са акцентом на 20.03.2024. од 7:30 до 10:00 часова, у "Кутку здравља" (ул. Устаничка 16, у холу код лабораторије) и у истом термину ,,Кутак здравља 2“ (ул.Б.Ослобођења 86а, амб Јајинци) и  кроз рад у породицама биће пружени  следеће услуге/садржаји:

•    Саветовање  о  примени интервенција у животном стилу: престанак пушења, ограничавање конзумирања алкохола, избегавање сувишног излагања сунцу, задржавање просечне тежине,  конзумирањем здраве хране, вежбање, као и заштитом од инфекција које се могу развити у рак.

•    Указивање на  значај личног  учешћа појединца у борби против рака

•    Подизање свести грађана о значају превентивних прегледа,  раног откривања болести  чији се исход може побољшати адекватним лечењем, негом и рехабилитацијом уз одговарајуће  збрињавање.

•    Заказивање превентивних прегледа-Служба за здравствену заштиту жена и Служна за здравствену заштиту одраслих становника

 

 

Опширније...
 


Страна 7 од 37