Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац
DZ Voždovac
Извештај са Фестивала дојења
понедељак, 22 мај 2017 10:19

Дојење није само храњење детета већ и начин да се повежу мајка и новорођенче.

 

Мајчино млеко најбоља је и најздравија храна јер задовољава све нутритивне потребе бебе у првих шест месеци њеног живота, због чега Светска здравствена организација у том раздобљу препоручује прехрану детета искључиво мајчиним млеком, а потом и продужено дојење до друге године. Осим што има благотворан учинак на мајку и дете, због посебне емоционалне повезаности, дојење је, истичу стручњаци, важно и због тога што смањује ризик од алергија и астме, цревних инфекција и инфекција ушију, неухрањености и гојазности.

 

Први фестивал дојења у Србији одржан је у Београду у Пословно спортском центру Шумице у петак 19. маја 2017. године на коме је преко 200 будућих мама имало прилику да чује едукативне и занимљиве садржаје о дојењу у циљу промовисања дојења, подршци трудницама и мајкама да успешно доје. Др Тања Белић, спец. дечије и превентивне стоматологије Дома здравља "Вождовац" указала је на значај превентиве зуба и мајки и деце у току дојења.

Наредно дружење планирамо за јесен када очекујемо да нам се придружи још више трудница и будућих тата.

 
Извештај са акције поводом XXVII Недеље здравља уста и зуба
петак, 19 мај 2017 12:13

Поводом XXVII Недеље здравља уста и зуба, која се ове године обележава под слоганом "Осмехни се здраво", Стоматолошка служба ДЗ "Вождовац" je, поред бројних активности у оквиру којих је интензивиран рад превентивних мера, уз подршку ГО Вождовац организовала приредбу која је одржана у скупштинској сали у четвртак 18.05.2017. године. На приредби је учесвовало око 150 деце из вождовачких вртића и основних школа.

У име председника општине Вождовац скуп је поздравила Ивана Бањац, члан Већа општине, а присутнима се обратила и в. д. директора ДЗ "Вождовац" спец. др Невенка Величковић.

Забавни део програма био је испуњен скечевима, песмицама и рецитацијама деце из вртића и основних школа. Децу је забавио и познати аниматор Пеђолино. На крају су подељени пригодни пакетићи и захвалнице за најбољи ликовни и литерарни рад на тему "Омехни се здраво".

 
Фестивал дојења
среда, 17 мај 2017 08:51
 


Страна 7 од 40