Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац
DZ Voždovac
Едукација о здрављу уста и зуба
среда, 07 новембар 2018 08:05
Ради унапређења здравља уста и зуба, а све у циљу смањења каријеса и других оралних обољења, у месецу новембру планира се спровођење здравствено - васпитних мера у школама међу ученицима првих разреда на територији наше општине. Едукација је у виду предавања, радова у малој групи и животне демонстрације, уз поделу четкица и паста и пропратног едукативног материја. Целу акцију подржала је компанија Colgate, а спроводе је стоматолошки тимови који раде са децом.
 
 
ПОЗИВ
понедељак, 05 новембар 2018 14:21

Ултразвучни прегледи дојки

Брига о себи и сопственом здрављу некада се сматра луксузом, па жена, због традиционалне улоге да се брине о другима, не стиже да се посвети себи.

У Србији се рак дојке сваког дана дијагностикује код 13 жена, док од последица те болести живот изгубе 4 жене.

Ултразвучни преглед дојки не захтева посебну припрему, а најбоље је да се уради у периоду од 1. до 10. дана менструалног циклуса.

Дом здравља "Вождовац" ће у петак 09.11.2018. године од 8 до 13 часова, у Здравственој станици "Јајинци" (ул. Булевар ЈНА 86а), организовати ултразвучне прегледе дојки. Прегледе ће обављати др Маријана Банашевић, спец. гинекологије и акушерства - цитолог. За преглед није потребан упут, али га је неопходно заказати. Заказивање прегледа врши се телефоном, сваког дана од 13 до 18 часова, на број 011/ 3943-282. Служба за поливалентну патронажу, у наведеном периоду, пружаће савете о самопрегледу дојки, значају превентивних прегледа, контролисаће крвни притисак и БМИ.

Истог дана у 13 часова
биће организована трибина "Значај превентивних прегледа у откривању малигних болести дојке", коју ће водити др Валентина Андрејић, спец. гинекологије и акушерства - цитолог.

Ова акција једна је у низу активности у борби против рака дојке, да би се скренула пажња на распрострањеност те болести и подигла свест о значају превенције и раног откривања.

 
ЗАТО контролишите своје дојке данас, да бисте са породицом биле сутра...
Опширније...
 
Форум за онколошке пацијенте
петак, 02 новембар 2018 10:56
 


Страна 10 од 36