Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац
DZ Voždovac
Најава акције у недељу
петак, 21 септембар 2018 13:19

УПУТСТВО ЗА ПРИПРЕМУ ПАЦИЈЕНАТА ЗА ВАЂЕЊЕ КРВИ

 
ИЗВЕШТАЈ СА АКЦИЈЕ: Хроничне незаразне болести "Тихе убице"
петак, 07 септембар 2018 07:05

У организацији Дома здравља "Вождовац", Службе за поливалентну патронажу и компаније Ascensia Diabetes Care, у четвртак 06.09.2018. године од 8:30 до 10:30 часова, "Кутак здравља" - централни објекат, ул. Устаничка 16, успешно је  спроведена  контрола нивоа шећера у крви,контрола крвног притиска, BMI, процена фактора ризика за настанак хроничних незаразних обољења.

У оквиру ове акције, 74. корисника проверило је своју гликемију и добило  тумачење вредности, као и савете и инструкције у вези превенције шећерне болести и даљег поступања у случају повећане вредности.

Код 17  корисника  регистрован је значајно повишен ниво шећера у крви, те су упућени надлежном лекару ради провере дневног профила и рађења  анализе HB1C.


 
Настављамо са акцијама бесплатних превентивних прегледа
уторак, 04 септембар 2018 06:27

Хронична незаразна обољења - тихе убице

У организацији Дома здравља "Вождовац", Службе за поливалентну патронажу и компаније Ascensia Diabetes Care, у четвртак 06.09.2018. године од 830 до 1030 часова, "Кутак здравља" - централни објекат, ул. Устаничка 16, биће спроведена бесплатна контрола нивоа шећера у крви, крвног притиска, BMI, процена фактора ризика за настанак хроничних незаразних обољења.

У оквиру ове акције, сви заинтересовани грађани моћи ће да провере своју гликемију и добију тумачење вредности, као и савете и инструкције у вези превенције шећерне болести и даљег поступања у случају повећане вредности.

Припрема пацијената за мерење шећера у крви:

  • Храна доводи до повећања концентрације глукозе у крви, тако да пре доласка не смете доручковати, пити млеко, чај, кафу и сокове, нити узимати алкохол.
  • Предходног дана узимати оброке без угљених хидрата и последњи оброк је до 20 часова.
 


Страна 10 од 61