Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац
DZ Voždovac
НАСТАВЉАМО СА АКЦИЈАМА БЕСПЛАТНИХ ПРЕВЕНТИВНИХ ПРЕГЛЕДА
уторак, 10 јул 2018 13:47

                                                     ДАН ЗА ДИЈАБЕТЕС

Поштовани,
Обавештавамо Вас да ће се,  ДЗ Вождовац, Саветовалиштe за дијабетес , Службa за поливалентну патронажу уз подршку компанија:
Novonordisk, Phoenix Pharma, ADOC , у четвртак 12.07.2018. године од 8 до часова, у  Здравственој станици "Јајинци" ул. Булевар ЈНА 86а, организовати ,,Дан за дијабетес“.


У оквиру ове акције, сви заинтересовани грађани  моћи ће да провере своју гликемију,ураде анализу гликолизираног хемоглобина,провере крвни притисак,BMi и добију тумачење вредности, као и савете и инструкције интернисте у вези превенције шећерне болести и даљег поступања у случају повећане вредности и све са циљем увођења у добру метаболичку контролу.


Напомена:

•    Храна доводи до повећања концентрације  глукозе у крви,тако да .пре доласка  не смете доручковати , пити млеко, чај, кафу и сокове нити  узимати алкохол.
•    Предходног дана узимати оброке без угљених хидрата и последњи оброк је до 20 часова.

 


Надамо се великом одазиву грађана манифестацији која ће садржајем и ефектима допринети свеопштим напорима у заједничкој борби против ове опаке болести.

 

 
Посета спољњих оцењивача АЗУС
недеља, 10 јун 2018 08:45

 
У понедељак, 11.06.2018. године, спољњи оцењивачи Агенције за акредитацију здравствених установа долазе у посету Дому здравља "Вождовац", у оквиру контроле постигнутих и имплементираних стандарда, захтеваних од установа примарне здравствене заштите.
 
Посета траје један дан. Подразумева разговор са руководством, координатором и вођама тимова, преглед припремљене документације, којом треба да се докаже напредак у достизању задатих стандарда здравствене заштите, а потом и обилазак установе.
 
Са задовољством Вас обавештавамо да су се акредитацијском процесу прикључиле још две велике службе Дома здравља, Служба за стоматолошку здравствену заштиту и Служба за физикалну медицину и рехабилитацију, које током сутрашњег дана очекују прву посету оцељивача. Поступак припреме је био дуг и напоран, уз максимално ангажовање формираних тимова, као и свих осталих запослених.
 
Циљ нам је да докажемо да континуирано унапређујемо квалитет пружања здравствене заштите. 
 
Pадионица Превентивног центра Дома здравља "Вождовац"
петак, 18 мај 2018 13:55

                                                                              

 

 

Превентивни центар Дома здрaвља "Вождовац" у Устаничкој 125б, у Огранку Шумице, 26.06.2018. године од 1630 до 1730 часова, организује радионицу на тему:

"Декубитус - од превенције до терапије"    

Предавач: др Наташа Лучић

Подтезе:

- дефиниција

- механизам настанка

- етиологија

- процена ризика

- лечење

- компликације

- мере превенције

 


Страна 10 од 59