Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац
DZ Voždovac
4. фебруар - Светски дан борбе против рака: трећа година нове кампање: „CLOSE THE CARE GAT/ TOGETHER, WE CHALLENGE THOSE IN POWER”
среда, 31 јануар 2024 12:50

Светска здравствена организација и Међународно удружење за борбу против рака већ традиционално обележавају Светски дан борбе против рака сваког 4. фебруара.
„Close the Care Gap / Together, we challenge those in power “ – слоган је треће  године нове кампање која је покренута 2022. године, а са циљем даљег усмеравања акције у овом пољу, као и продужетка започетих активности из претходне две године.


У организацији Службе за поливалентну патронажу  05. фебруара 2024. године од 7:30 до 10:00 часова, у "Кутку здравља" (ул. Устаничка 16, у холу код лабораторије) и у истом термину ,,Кутак здравља 2“ (ул.Б.Ослобођења 86а,амб Јајинци) и  кроз рад у породицама биће пружене следеће услуге/садржаји:
 • Саветовање  о  примени интервенција у животном стилу: престанак пушења, ограничавање конзумирања алкохола, избегавање сувишног излагања сунцу, задржавање просечне тежине,  конзумирањем здраве хране, вежбање, као и заштитом од инфекција које се могу развити у рак.
 • Указивање на  значај личног  учешћа појединца у борби против рака
 • Подизање свести грађана о значају превентивних прегледа,  раног откривања болести  чији се исход може побољшати адекватним лечењем, негом и рехабилитацијом уз одговарајуће  збрињавање.
 • Подела  промотивног  материјала  везаног  за унапређење здравља и превенцију оболевања
Опширније...
 
31. јануар 2024. године - Национални дан без дувана
понедељак, 29 јануар 2024 08:11

И ове године у Србији се под слоганом: „365 дана без дувана” обележава 31. јануар, Национални дан без дувана. Ова кампања и слоган који је прати,имају за циљ да се постигне континуитет у подизању свести опште али и стручне јавности у вези са проблемом пушења,који је доказано највећи појединачни фацтор ризика за оболевање и превремено умирање.
Посебан циљ ове кампање јесте да се истакне да се ради о превентабилном фактору ризика и тим поводом Дом здравља ,,Вождовац” планира промотивно едукативне активности.У организацији Службе за поливалентну патронажу, 31. јануара 2024. године од 07:30 до 09:30 часова, у

   "Кутку здравља"1 (ул. Устаничка 16, у холу код лабораторије),

   "Кутку здравља" 2, ул. Булевар ЈНА 86/Здравствена станица  Јајинци,

    као и у основним школама општине Вождовац пружиће следеће услуге/садржаје:

 • Провера степена никотинске зависности ФАГЕРСТРОМ тестом;
 • Нова сазнања о штетности дуванског дима;
 • На изложбеном штанду делиће се промотивни материјал "Ваш водич за одвикавање од пушења"

Опширније...
 
22. - 28. јануар 2024. године - Европска недеља превенције рака грлића материце под слоганом: "Рак грлића материце - рак који можемо спречити"
понедељак, 15 јануар 2024 12:00

У периоду од 22. до 28. јануара 2024 у нашој земљи ће, осаммнести пут заредом, бити обележена Европска недеља превенције рака грлића материце.

Циљ овогодишње кампање је да се, женама пренесе порука да је рак грлића материце озбиљна болест која се адекватним мерама превенције и правовременим откривањем може спречити или успешно лечити. Рак грлића материце  у нашој средини већ дуги низ година представља један од водећих узрока обољевања и умирања жена, што додатно истиче значај интезивирања активности којима се пажња жена усмерава не само на могућност, већ и на неопходност коришћења доступних мера превенције.

 

Дом здравља "Вождовац" обележиће Европску недељу превенције рака грлића материце организовањем едукативно-промотивних активности од 22. до 28. јануара  од 0730 до 0930 часова  у:

 •           "Кутку здравља", ул. Устаничка 16 /Дом здравља „Вождовац“ централни објекат,
 •  Кутку здравља", ул. Булевар ЈНА 86/Здравствена станица  Јајинци,
 •  У Месној заједници „Милункa Савић“ ,Ул. Ванђела Томе 5.у  четвртак  25.01.2024 од 09ч - 10ч одржаће се креативна радионица „ Рак глића материце – рак који се може  спречити“.
 •  Заказивање превентивних прегледа у периоду од 08  до 12 часова на телефон 011/3080533
Опширније...
 


Страна 10 од 37