Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац
DZ Voždovac
Почела изградња нове амбуланте у Прњавору
среда, 22 март 2017 10:22
Преко 1.000 становника рипањског насеља Прњавор ускоро ће добити нову савремено опремљену зграду амбуланте, на месту старе, обрушене зграде, која је од септембра 2016. затворена због лошег стања и немогућих услова за рад.
 
 
 
Почетку радова на изградњи нове амбуланте у Прњавору 20.03.2017. године присуствовали су в. д. директора Дома здравља "Вождовац" др Невенка Величковић, председник Градске општине Вождовац Александар Савић, потпредседник Владе Републике Србије Небојша Стефановић, градоначелник Београда Синиша Мали, министар рударства и енергетике Александар Антић, као и заменик градског секретара за здравство Александар Стефоски.
 
 
 
Пројекат изградње здравствене амбуланте у Прњавору спроводе заједнички Дом здравља "Вождовац" и Градска општина Вождовац, које ће у једнаким условима финасирати радове у вредности од око 8 милиона динара. На месту старе амбуланте у року од два месеца биће изграђен нов, савремени објекат површине 70 m2. Нова амбуланта имаће тоалете, грејање и сву неопходну опрему, а у оквиру ње ће суграђанима бити пружане услуге из области здравствене заштите одраслих становника.
 
 
 
Подсећамо да је Решењем Санитарне инспекције Министарства здравља Републике Србије број: 530-02-3631/ 2016-10 од 16.09.2016. године забрањено коришћење Амбуланте "Рипањ - Прњавор" из Београда, Пут за Павићевац бр. 132, која ради у саставу Дома здравља "Вождовац", ул. Устаничка 16, све док се не обезбеде санитарни услови за обављање здравствене делатности.
 
Обавештење
петак, 17 март 2017 07:29

Одељење оралне хирургије

неће радити хируршке интервенције до даљњег

због квара на апарату.

Од 17.03.2017. године стоматолошка амбуланта у ЗС "Kумодраж I"

неће радити због адаптације.

 
Март - месец борбе против рака
петак, 10 март 2017 11:34

Превенција малигних тумора

Месец март се већ традиционално у нашој земљи обележава као Национални месец борбе против рака.

Имајући у виду да се око две трећине насталих малигнитета везује за факторе ризика који се односе на начин живота (пушење, неправилна исхрана, физичка неактивност, конзумирање алкохола) што их чини превентабилним, дужност здравствених радника је да здравствено васпитним радом утичу на свест појединаца, шире друштвене заједнице, али и доносилаца одлука, да их оснажују и оспособљавају да усвоје здравије животне стилове и тако теже очувању и унапређењу здравља, као главном животном ресурсу. У оквиру тога, нарочито је важно указивати јавности на значај коришћења доступних здравствених услуга у склопу националних програма превенције и раног откривања рака.

У предстојећем периоду биће интензивиране здравствено промотивне активности усмерене ка подизању свести јавности о значају превенције, раног откривања и одговарајућег лечења малигних болести.

О овој теми се додатно можете информисати кликом на следеће линкове:

 


Страна 10 од 38