Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац
DZ Voždovac
Извештај: Национални дан без дуванског дима 31.01.2019.
понедељак, 04 фебруар 2019 13:01

Поводом 31. јануара, Националног дана без дуванског дима, ДЗ Вождовац је 31.01.2019. године обележио овај датум под слоганом "Заштитимо се од дувана" у организацији Службе за поливалентну патронажу.


Заинтересовани грађани су имали прилику да провере степен никотинске зависности, допуне сазнања о штетности дуванског дима и добију промотивни материјал са упутством за одвикавање од пушења.

 
Национални дан без дувана "ЗАШТИТИМО СЕ ОД ДУВАНА"
уторак, 29 јануар 2019 13:21

У Србији се већ дуже од 20 година сваког 31. јануара обележава Национални дан без дувана. Активности у оквиру обележавања Националног дана без дувана упозоравају јавност на штетне ефекте употребе дувана као и излагања дуванском диму.

Ове године, Национални дан без дувана се обележава под слоганом "Заштитимо се од дувана" и посебно вишеструке последице по здравље људи и околине и неопходност јачања мултисекторске сарадње на овом пољу.

У оквиру обележавања Националног дана без дувана, истичу се и нови изазови у контроли дувана као што су употреба наргила и електронских цигарета међу младима.

У организацији Службе за поливалентну патронажу позивамо Вас да 31. јануара 2019. године од 730 до 1000 часова, у "Кутку здравља" (ул. Устаничка 16, у холу код лабораторије):

  • Проверите степен никотинске зависности FAGERSTROM тестoм;
  • Допуните сазнања о штетности дуванског дима "Како оставити пушњење и унапредити здравље";
  • На изложбеном штанду делићемо промотивни материјал "Ваш водич за одвикавање од пушења".
Опширније...
 
Европска недеља превенције рака грлића материце
понедељак, 21 јануар 2019 12:51
(21. јануар – 27. јануар 2019. године)

"РАНО ОТКРИВАЊЕ МОЖЕ СПРЕЧИТИ РАК ГРЛИЋА МАТЕРИЦЕ"

Европска недеља превенције рака грлића материце се обележава од 21. јануара до 27. јануара 2019. године у циљу подизања свести жена о раку грлића материце и начинима превенције.

Основна порука свим женама је да је рак грлића материце малигна болест која се може спречити.

"РАНО ОТКРИВАЊЕ МОЖЕ СПРЕЧИТИ РАК ГРЛИЋА МАТЕРИЦЕ" је слоган који ће обележити потребу да још једном апелујемо на наше сестре, мајке, ћерке, пријатељице да у Европској недељи превенције рака грлића материце размишљају о свом репродуктивном здрављу, и да у току године одвоје дан када ће посетити свог лекара и искористити неку од доступних могућности превенције.

Редовним гинеколошким прегледима могу се благовремено открити ране премалигне промене и спречити њихов развој у карцином.

У циљу подизања свести жена, Дом здравља "Вождовац" ће од 21. до 25. јануара омогућити да се кроз индивидуални и групни рад укаже на значај превенције обољења.

Место индивидуалног и групног рада: "Кутак здравља", ул. Устаничка 16, улаз из Колубарске улице

Време: од 700 до 930 часова

Опширније...
 


Страна 10 од 42