Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац
DZ Voždovac
Отклоњен квар телефона у ЗС "Кумодраж I"
петак, 05 април 2019 07:22

Телеком Србија је током јучерашњег дана отклонио квар на линији 011/ 3948-382 у Здравственој станици "Кумодраж I", те је наведени телефон поново у функцији.

 
ОБАВЉЕНА МЕНТОРСКА ПОСЕТА У СЛУЖБИ ПОЛИВАЛЕНТНЕ ПАТРОНАЖЕ ДОМА ЗДРАВЉА ВОЖДОВАЦ
уторак, 02 април 2019 08:06

Патронажне сестре Дома здравља Вождовац посетио је тим Градског завода за јавно здравље Београд, ради пружања подршке и праћења напретка у примени знања и вештина које су сестре стекле током обука  у оквиру Пројекта: “Подршка раном развоју кроз јачање капацитета система поливалентне патронаже и поливалентних патронажних сестара у Београду”.

Поред разговора са сестрама и увида у документацију, организован је и заједнички одлазак у кућне посете породицама са децом у узрасту до 3 године. Посматрајући поступање сестара у породицама, када је у питању процена и саветовање родитеља о свим важним аспектима развоја детета, представници Завода су закључили да су оне овладале новим вештинама и да их, на задовољство породица, као и своје лично и професионално задовољство, радо примењују у пракси.

 
АКЦИЈА ПРЕВЕНТИВНИХ ПРЕГЛЕДА
уторак, 02 април 2019 00:00

                                                                                           

 

 

Поштовани грађани,
Обавештавамо Вас да ће се, у организацији Министарства здравља Републике Србије, у недељу 07.04.2019. год. од  8 до 16 часова одржати акција бесплатних превентивних прегледа:

у централном објекту Дoма здравља "Вождовац", Устаничка 16:

  • ОРЛ прегледи
  • Прегледи ЕКГ-а
  • Прегледи крвног притиска
  • Прегледи шећера у крви

у Здравственој станици "Јајинци", Булевар ЈНА 86а:

  • Прегледи ЕКГ-а
  • Прегледи крвног притиска
  • Прегледи шећера у крви

Потребно је да са собом понесете неки од идентификационих докумената - лична карта, пасош, возачка дозвола или здравствена књижица која не мора бити оверена.

Припрема пацијената за преглед шећера у крви:

  • Храна доводи до повећања концентрације глукозе у крви, тако да пре доласка не смете доручковати, пити млеко, чај, кафу и сокове, нити узимати алкохол.
  • Предходног дана узимати оброке без угљених хидрата. Последњи оброк је потребно да буде до 20 часова.
 


Страна 5 од 42