Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац
DZ Voždovac
НЕДЕЉА ОТВОРЕНИХ ВРАТА ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ПРОТИВ ХП ВИРУСА
среда, 10 април 2024 12:56
Поштовани,

Обавештавамо вас да ће се од 15.04.2024. до 21.04.2024. год. у просторијама Дома здравља Вождовац,  одржати Недеља отворених врата, посвећена вакцинацији вакцином Гардасил 9. Вакцина је намењена превенцији (спречавању) настанка инфекција изазваних  ХП вирусом,  које доводе  до карциноима  грлића материце код жена, а  код оба  пола до  појаве  кондилома, карцинома спољних полних органа, ануса и ждрела.
Вакцина је бесплатна за децу оба пола од 9 до 19 година,  а Недеља отворених врата је посебно намењена ученицима 2006. годишта, како би искористили последњу прилику да се вакцинишу о трошку државе. Стога и слоган наведене акције гласи:

"Искористи прилику - Не пропусти ХП Вакцину"

Потребно је да понесете здравствену књижицу и картон имунизације, како би се у наведеном периоду вакцинисали без заказивања и чекања.

Распоред  спровођења вакцинација:

Центерални објектат и Огранак Рипањ центар
 oд 15.04. до 21.04.2024. :
  • Радним данима од 07 до 20 часова
  • Викендом oд 08 до 18 часова
Здравствена станица Јајинци  од 15.04 до 18.04.2024.:
  • Радним данима од 07 до 20 часова
Амбулата Бањица од 19.04. до 21.04.2024.:
  • Радним данима и викендом од 08 до 18 часова
 
Фестивал дојења постаје „Авент њам - њам фестивал, од дојења, преко првих кашица до здравих оброка“
уторак, 02 април 2024 12:43

Авент фестивал добија  и нови облик,11.априла, постаје "Авент Њам - њам фестивал, од дојења, преко првих кашица до здравих оброка". Овај пут не обраћа се само трудницама већ и родитељима деце јасленог узраста

Здрава исхрана је важна за развој сваког детета и то сваки родитељ зна. Она почиње још док је беба у мамином стомаку, наставља се дојењем, а потом и припремом здравих кашица па све до комплетних оброка.
Зато  обрађујемо све ове теме и у помоћ зовемо стручњаке.
На наша и ваша питања одговараће: гинеколог, неонатолог, психијатар и патронажна сестре Дома здравља ,,Вождовац”, у оквиру Здравственог панела.


ЛИНК ЗА ПРИЈАВУ

 
"МОЈЕ ЗДРАВЉЕ МОЈЕ ПРАВО"
уторак, 02 април 2024 11:48

Светски дан здравља ,ове године се обележава под слоганом "Моје здравље,моје право".
Циљ обележавања овог важног датума из Календара здравља,јесте подизање свести о различитим аспектима здравља на глобалном нивоу и мобилизација напора целокупне заједнице у подршци здрављу као универзалном људском праву.
Овогодишња тема наглашава основни принцип да свака особа има право да постигне највиши стандард здравља.Наглашава важност оснаживања појединца да преузму бригу о свом здрављу.
Планиране активности :

У организацији Службе за поливалентну патронажу  05.априла.  2024. године од 7:30 до 10:00 часова, у "Кутку здравља" (ул. Устаничка 16, у холу код лабораторије) и у истом термину у ,"Кутку здравља 2" (ул.Б.Ослобођења 86а, амб Јајинци) и  кроз рад у породицама биће пружени  следеће услуге/садржаји:

•    Саветовање  о  примени интервенција у животном стилу: престанак пушења, ограничавање конзумирања алкохола, избегавање сувишног излагања сунцу, задржавање просечне тежине,  конзумирањем здраве хране, вежбање, као и заштитом од инфекција које се могу развити у рак.
•    Указивање на  значај личног  учешћа појединца у борби против ХНО
•    Подизање свести грађана о значају превентивних прегледа,  раног откривања болести  чији се исход може побољшати адекватним лечењем, негом и рехабилитацијом уз одговарајуће  збрињавање.
•    Подела  промотивног  материјала везаног  за унапређење здравља и превенцију оболевања

 


 

 


Страна 6 од 37