Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац
DZ Voždovac
Фестивал дојења
среда, 17 мај 2017 08:51
 
XXVII Недеља здравља уста и зуба
понедељак, 15 мај 2017 11:18

Под слоганом "Омехни се здраво" и ове године стоматолошка служба ДЗ "Вождовац" придружује се обележавању XXVII Недеље здравља уста и зуба у периоду од 15. до 21. маја 2017. године. Акцију обележавања на нивоу целе Србије спроводи Институт за Јавно здравље "Др Милан Јовановић Батут" и Стоматолошки факултет Универзитета у Београду, као и заводи за јавно здравље у циљу промовисања значаја оралне хигијене и исхране.

Стоматолошки тимови који раде са децом школског и предшколског узраста интензивирају рад у спровођењу превентивних мера, организује се конкурс за најбоље ликовне и литерарне радове, а најбољи међу њима биће награђени захвалницама и пакетићима на приредби која ће бити одржана 18.05.2017. године у 1230 часова у великој сали ГО Вождовац.

 
Међународни дан сестринства, 12. маj 2017. године
четвртак, 11 мај 2017 11:38
Дан посвећен медицинским сестрама и техничарима у целом свету, обележава се у знак сећања на Флоренс Најтингејл (Florence Nightingale), Енглескиње која је отворила прву школу за болничарке, и половином XIX века иницирала улазак професионално образованих жена у здравствену негу болесника. Професионалност, добра организованост, посвећеност, знање, емпатија, спремност да се искуство преноси на млађе колеге, али и свест о одговорности коју носе брига и старање за људски живот основни су захтеви овог занимања. Медицинске сестре спремне су да своју професију подигну на виши ниво, да пацијенте подстакну на активно учење, мотивацију и вештину очувања здравља током читавог њиховог живота.
 
Користимо ову прилику да честитамо запосленима и свим члановима синдиката данашњи дан који медицинске сестре и техничари проводе радно, на својим радним местима, уз своје пацијенте. 
 
Менаџмент ДЗ "Вождовац" са Синдикатом медицинских сестара и техничара ДЗ "Bождовац"
 


Страна 3 од 36