Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац
DZ Voždovac
Светски дан бубрега 09.03.2017. године
петак, 03 март 2017 10:24

Без обзира на године старости, једноставне превентивне мере могу да успоре напредовање болести бубрега, спрече компликације и побољшају квалитет живота. Болести бубрега могуће је на време дијагностиковати. Прегледом узорка мокраће, крви и крвног притиска могу се открити рани знаци бубрежне болести.

Осам златних правила за смањење ризика за развој болести бубрега

 1. Будите физички активни.
 2. Редовно контролишите ниво шећера у крви.
 3. Контролишите крвни притисак.
 4. Храните се правилно и одржавајте нормалну телесну тежину.
 5. Узимајте довољне количине течности.
 6. Престаните да пушите.
 7. Не узимајте лекове који нису прописани рецептима.
 8. Редовно контролишите бубреге уколико имате један или више фактора ризика.

Проверите свој ризика за болести бубрега

 • Имате ли повишени крвни притисак?
 • Имате ли шећерну болест?
 • Имате ли прекомерну телесну тежину?
 • Имате ли више од 65 година?
 • Да ли је било болести бубрега у вашој породици?
 • Да ли сте малокрвни?
 • Ако имате један или више потврдних одговора, јавите се изабраном лекару.
Сваког дана у Кутку здравља (Дом здравља "Вождовац", ул. Устаничка 16, улаз из Колубарске) од 730 до 900 часова можете да добијете савет везан за унапређење здравља и превенцију болести, измерите притисак, одредите вредности пулса, БМИ, ...
 

 
Телемедицина - будућност која је већ стигла
уторак, 28 фебруар 2017 12:51
 
 
У свечаној сали Дома здравља "Вождовац" 27.02.2017. године одржана је презентација иновативних решења у пружању здравствених услуга пацијентима у кућним условима, у присуству представника компације Commwell Research and Development Ltd., Секретаријата за здравство, ГО Вождовац и здравствених професионалаца установе.
 
 
 
На практичан и приступачан начин, у "реалним условима", приказане су нове могућности у дијагностици, употребом савремених информационо - комуникационих технологија, чиме начело доступности здравствене заштите добија нови смисао.
 
 
 
Извештај са трибине "Заједно до здравља"
петак, 24 фебруар 2017 11:08
У жељи да се подигне свест опште јавности о важности превенције хроничних незаразних обољења, Дом здравља "Вождовац" је 23.02.2017. године у свечаној сали организовао здравствену трибину "Заједно до здравља" на тему "Шећерна болест - тихи убица". Презентацију је одржала и одговарала на питања заинтересованих грађана прим. др Гордана Палић Јевремовић, спец. опште медицине. Трибини су у великом броју присуствовали чланови Удружења ратних и мирнодопских војних инвалида градске општине Вождовац, председник Савета за здравство Вождовца др Слађан Тимотијевић, рукововодство и запослени Дома здравља "Вождовац". Организовањем ових трибина желимо да укажемо на важност превентивних здравствених прегледа.
 
 


Страна 34 од 60