Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац
DZ Voždovac
Извештај са акције превентивних прегледа
понедељак, 26 фебруар 2018 08:54
Дом здравља "Вождовац" је, у организацији Министарства здравља Републике Србије, дана 25.02.2018. год. у периоду од 8 до 16 часова, спровео следеће превентивне прегледе:
  • Офталмолошки преглед,
  • Интернистички преглед (контрола притиска и ЕКГ-а) и
  • Одређивање шећера у крви.

Прегледи су обављени у централном објекту Дома здравља "Вождовац" у Устаничкој 16, у две смене, са по две екипе лекар/ сестра и додатним сестрама на пријему пацијената у Служби за специјалистичко-консултативну делатност/офталмологије; четири екипе лекар/ сестра и додатним сестрама на пријему пацијената у Служби за специјалистичко-консултативну делатност/ интерне медицине и четири сестре Службе за поливалентну патронажу.

Укупно пријављених пацијената у нашој установи било је 200. Укупан број пружених услуга износи 355. Офталмолошки преглед је, од укупно пријављених 115, урађен код 115 пацијена. Интернистички преглед је, од укупно пријављених 112, урађен код 112 пацијена. Одређивање шећера у крви је, од укупно пријављених 128, урађен код 128 пацијената.

 
АКЦИЈА БЕСПЛАТНИХ ПРЕВЕНТИВНИХ ПРЕГЛЕДА
петак, 23 фебруар 2018 08:00

                                                                                           

 

 

Поштовани грађани,

Обавештавамо Вас да у организацији Министарства здравља Републике Србије у недељу, 25.02.2018. од  8:00 до 16:00 часовa ће се одржати акција следећих бесплатних превентивних прегледа:

  • Офталмолошких прегледа
  • Интернистичких прегледа
  • Мерења шећера у крви

Прегледи ће се обављати у Централном објекту Дoма здравља Вождовац у Устаничкој 16.
Потребно је да са собом понесете неки од идентификационих докумената - лична карта, пасош, возачка дозвола или здравствена књижица која не мора бити оверена.


Припрема пацијената за мерење шећера у крви:
  • Храна доводи до повећања концентрације  глукозе у крви,тако да пре доласка  не смете доручковати , пити млеко, чај, кафу и сокове нити  узимати алкохол.
  • Предходног дана узимати оброке без угљених хидрата и последњи оброк је до 20 часова.
 
ПРЕВЕНТИВНИ ГИНЕКОЛОШКИ ПРЕГЛЕДИ - ИЗВЕШТАЈ СА АКЦИЈЕ
четвртак, 22 фебруар 2018 08:27

На захтев заинтересованих корисникау среду 21.02.2018. године у Здравственој станици "Јајинци", ул. Булевар ЈНА 86а, реализована је акција превентивних гинеколошких прегледа, са акцентом на превенцију Ca PVU.

 

 

 


Страна 36 од 42