Дом здравља Вождовац

Ваша страница је  : Дом здравља Вождовац
DZ Voždovac
Зашто је важно рећи НЕ ХПВ-у?
понедељак, 17 октобар 2022 11:22

Хумани папилома вируси (ХПВ) група је вируса широко распростањених у популацији који, зависно од типа, узрокују настанак доброћудних и злоћудних промена коже и слузокоже.
До данас је откривено више од 100 типова ХПВ-а, а повезани су са спектром болести, од обичних брадавица до малигног карцинома гениталног тракта.

Више информација о инфекцији ХПВ-ом као и о имунизацији која је у току можете добити кликом на следећи линк.

 
Донација медицинске опреме
понедељак, 03 октобар 2022 09:21

За потребе ОРЛ одељења Дома здравља „Вождовац“ донирана је прекопотребна медицинска опрема коју су обезбедили Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине и Хуманитарнa организацијa „Lifeline Chicago“ која је под поткровитељством Њ.К.В..

Медицинска опрема набављена је захваљујући великодушној донацији господина и госпође Дејвида и Наде Стивенс који су присуствовали испоруци у Дому здравља заједно са особљем Дома здравља.
Донација ОРЛ одељењу: аудиометар, стаклени шприцеви са наставцима, специјализована ларингеална огледала, Хартман спекулуми за децу, индиректна ларингеална хватаљка (СТОРЗ), Хартман компресори за језик – за децу и одрасле.

„Свака донација нашим домовима здравља и болницама доноси ми утеху и радост јер знам да ће помоћи да се спасу многи животи и многи пацијенти добију бољи третман“ изјавила је између осталог Њ.К.В. Принцеза Катарина.


„Целокупно медицинско особље Дома здравља „Вождовац“ је веома захвално Њ.К.В. Принцези Катарини, господину и госпођи Стивенс и хуманитарној организацији Lifeline из Чикага на донацији која ће бити веома драгоцена за ОРЛ одељење нашег дома здравља. Наша установа у просеку годишње лечи 354 000 пацијената од којих су 20% деца и веома ценимо ову подршку нашем раду на очувању здравља“ изјавила је др спец. Невенка Величковић, директор дома здравља „Вождовац“.

 
Допринос лекара Дома здравља "Вождовац" у развоју медицинске науке
петак, 30 септембар 2022 07:17

Прим. др сц мед. Горан Читлучанин, спец. опште медицине, свој професионални радни век посвећује превентиви, лечењу пацијената и науци.
"Дислипидемије и кардиоваскуларни ризик у светлу нових препорука" је успешно презентован рад на Конференцији лекара опште медицине Србије са међународним учешћем, Врњачка бања 22. - 25.9.2022. године.

 

Научно-истраживачки рад др Марије Пајић спец. социјалне медицине "Оболевање и умирање од заразних болести у периоду од 2015. до 2019. на територији Београда" објављен је у часопису "Српски медицински часопис лекарске коморе", објављено онлине, септембар 2022. године.

Успех лекара је да оно што зна покаже и докаже.

Безусловна подршка менаџмента на челу са директорком спец. др Невенком Величковић не изостаје.

 


Страна 37 од 37